Grevie Sjöby

Östra Grevie 8:6
Örestadsvallen

 

”Den här trakten är den vackraste i världen”

1749 kom Carl Von Linné förbi Östra Grevie. Han skall ha yttrat ”Den här trakten är den vackraste i världen”. Så skapades myten om på vilken sida av landsvägen man skulle bo.

Hur är läget?

Läget är viktigt när man letar nytt boende. Nästan allt annat går ju att ändra på sen. Grevie Sjöby har ett utmärkt läge med en unik och mysig atmosfären av en by med lanskapsbildskyddade vyer direkt från ert hem för att på 20 minuter ta er till stan med kollektivtrafik.

I Vellinges översiktsplan är målet att Västra Ingelstad ska bli “den centrala tätorten i öster” medans Östra Grevie ska växa mer försiktigt med Grevie Sjöby och behålla sin gemytliga bykaraktärer.

Utöver dagens fina rekreation omfattar dagens översiktsplan för Östra Grevie:

  • Ny stadspark.
  • Ny skola & Ny förskola.
  • Nytt rekreationsstråk Gessiebäcken
  • Cykelväg mot Svedala.
  • Ny väg till Vellinge tätort.

Tågen går Grevie Sjöstad till en central by med:

  • 14 min till Hyllie
  • 21 min till Malmö C
  • 36 min Kastrup

Anmäl intresse idag!

I Grevie Sjöbys trivsamma bymiljö möter de öppna skånska fälten den egna lummiga trädgården med storstädernas alla möjligheter strax intill. Missa inte chansen till ett grönare liv – anmäl ditt intresse redan idag!

Visionen

Grevie Sjöby är ett bostadsområde som gränsar mellan by och landsbygd. Här vill vi skapa trivsamma, sociala, ekologiska och ekonomiskt hållbara bostäder. Hustypen planeras som radhus i kortare längor med 5 rum och kök samt friliggande villor för att på ett naturligt sätt möta den befintliga byggnationen från Östra Grevie i öster.

Grevie Sjöby har hämtat inspiration från omkringliggande områden med liknande bebyggelse. Ett ex är projektet Päronlunden ritat av Örestadsvallens byrå, L Arkitekter, som är ett område i norra Västra Ingelstad där skånsk byggnadstradition och gröna värden ligger i fokus. Samtliga radhus i Grevie Sjöstad har förskjuts liknande de i Päronlunden. Detta i sin tur ger varje bostad uteplatser i två väderstreck som skapar kvalitet för de boende.

Vi planerar för att radhusen kommer att upplåtas i brf-format.

Kontakta oss

All Rights Reserved, Copyright © Örestadsvallen |  Designad av Ginger & Gemini